• Hughes-Center-for-Research-Interior-Lab

Hughes Center for Research and Innovation

Nature’s Sunshine engaged FFKR to design new laboratory and clinic space at their corporate headquarters in Lehi, Utah. They needed both tissue culture and biochemistry lab space to study the interaction of phytochemistry on biological systems. The Hughes Center for Research and Innovation, as it is now called, creates a unique environment where their staff can pursue their pharmacological discovery and advancement. They work hand in hand with their Medical and Scientific Advisory Board as well as the chemists, biologists, and researchers at their Spanish Fork manufacturing plant to study ingredients and develop new formulations and testing methods.

FFKR helped them to design space for these functions just down the hall from the clinical study and monitoring spaces. Bringing these functions together allows them a synergy in the efforts of the medical and scientific study groups. The level one labs, like many, required new exhaust ducting up through an existing office tower to the roof to serve the new chemical fume hood and exhaust snorkels. The lab also provides space for a new mass spectrometer used to analyze the phytochemistry of their compounds.